sreda, 14. november 2007

Obvestila

Tukaj so objavljene vse pomembne in aktualne informacije ter novice, povezane z mobilizacijo in samim avtonomnim blokom na delavskih demonstracijah.

Vsi ste pozvani, da se vključite v pripravo in izvedbo sobotne manifestacije!

Za ostale in dodatne informacije se lahko obrnete na naš kontaktni naslov: avtonomniblok@gmail.com


-----
Sreda, 21. november

PRVA PISNA POROČILA

Na spletnik je dodano prvo pisno poročilo o Avtonomnemu bloku na delavskih demonstracije. Najdete ga lahko tukaj.

V prihodnjih dneh bomo na tem mestu objavili še številna druga poročila ter tako individualne kot kolektivne refleksije dogodkov pred, med in po 17. novembru. Na ta način bomo lahko izkušnjo izkoristili za dober premislek in učinkovito postavitev boja v prihodnje.


FOTOGRAFIJE IZ DEMONSTRACIJ

V N17 spletnik je bila dodana še ena zbirka fotografij Avtonomnega bloka na delavskih demonstracijah. Do fotografij lahko dostopate tukaj.


-----
Torek, 20. november

POROČILA IZ DEMONSTRACIJ

V spletnik N17 :: Avtonomni blok so bila dodana nova poročila iz delavskih demonstracij. Nove fotografije najdete tukaj, nova video poročila pa tukaj.

V prihodnje bodo dodane tudi druge slike in še nekateri video posnetki. Prav tako pa bomo objavili še individualne refleksije dogodkov, povezanih z delavskimi demonstracijami.


-----
Nedelja, 18. november

POROČILA IZ DEMONSTRACIJ

Na spletniku N17 bomo v prihodnjih dneh objavili foto in video materiale Avtonomnega bloka na delavskih demonstracijah. Povezave do fotografij in video posnetkov so tukaj.


-----
Petek, 16. november

GENERALNO SREČANJE AVTONOMNEGA BLOKA

Danes ob 19h bo v Infoshopu na Metelkovi potekalo generalno srečanje Avtonomnega bloka pred sobotnimi demonstracijami. Na sestanku bomo še enkrat predstavili načrte za manifestacijo in dorekli logistične ter tehnične zadeve.

Sestanek je javen in odprt za vse! Zato ste vabljene in vabljeni vsi avtonomni in vse avtonomne!


DODANE NOVE VSEBINE

Na spletnik Avtonomnega bloka so bile dodane nove vsebine - uradna izjava za javnost Avtonomnega bloka ter vstaja lezbosov. Najdete jih v desnem meniju strani.


-----
Četrtek, 15. november

NOVE VSEBINE NA SPLETNIKU

Na spletni blog Avtonomnega bloka smo dodali nove vsebine. Nekaj utrinkov iz priprav na sobotne demonstracije in iz mobilizacijskih akcij, ki so te dni potekale v Ljubljani. Objavljene so fotografije in video. Vse to najdete na: fotografije in video


-----
Sreda, 14. november

NOVICE

Danes sta potekali dve mobilizacijski akciji za Avtonomni blok.

Na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani se je ob 12h na zgradbo izobesil velik transparent s pozivom študentom in študentkam za demonstracije in Avtonomni blok. Med akcijo se je delilo letake, lepilo plakate in razpravljalo z mimoidočimi. Po obisku FDV-ja, je skupina aktivistov obiskala še bližnje študentske domove in po njih razdelila letake.

Podobna akcija se je zgodila ob 12h tudi v študentskem naselju v Rožni dolini. Na bloku št. 14, kjer domuje tudi Radio Študent, se je z novinarji istega radia razobesil 6 metrov velik transparent, ki se razprostira preko treh nadstropij. Ob tem se je študente in študentke pozivalo k udeležbi na demonstracijah, delilo letake in lepilo plakate.

Namen akcij je bil študente in študentke pozvati k množični udeležbi na sobotnih delavskih demonstracijah. Avtonomna tribuna želi s temi akcijami prav tako spodbuditi aktivnost študentev in boj za študentske pravice, ki se v zadnjem času vztrajno krčijo in izginjajo, ter se z sobotno akcijo solidarno postaviti ob bok delavcem, delavkam, upokojencem in upokojenkam.

Slike današnjih akcij in druga poročila, bodo objavljena pozno zvečer.


POSODOBITEV SPLETNIKA

Na spletno stran Avtonomnega bloka so bile danes dodane nove vsebine.

V desnem izboru lahko najdete nove prispevke v rubrikah:

- VSEBINA: Kaj je Avtonomna tribuna in Študentska problematika

- DELAVCI IN SINDIKATI: Poziv Dušana Semoliča, predsednika ZSSS ter izjavo za javnost Odbora za mlade pri ZSSS.


KOMENTIRAJTE PRISPEVKE

Na spletni strani Avtonomnega bloka lahko komentirate vse prispevke. Prav tako lahko že objavljene komentarje najdete na dnu pod vsakim prispevkom.

Če želite, da so vaši komentarji javni in objavljeni na strani - pod prispevkom, ki ga želite komentirati, kliknete Objavite komentar.

Če pa želite komentar poslati samo nam v vednost, to storite preko našega kontaktnega naslova: avtonomniblok@gmail.com


-----
Torek, 13. november

PLAKATI IN LETAKI

Plakate in letake lahko prejmete v PDF obliki na email naslov ali že stiskane kopije na domač naslov, če nas kontaktirate: avtonomniblok@gmail.com


MOBILIZACIJSKE AKCIJE

Sreda, 14. november

Ob 12:00: Shod pred Fakulteto za družbene vede v Ljubljani in v okoliških študentskih domovih. Razobešanje transparenta, lepljenje plakatov, deljenje letakov in odpiranje prostora za razpravo.

Ob 15:30: Shod v študentskem naselju Rožna dolina in Mestni log. Razobešanje transparenta, lepljenje plakatov, deljenje letakov in odpiranje prostora za razpravo.

Zvečer: Plakaterske akcije.


Četrtek, 15. november:

Ob 18:00: Shod po študentskih domovih za bežigradom. Lepljenje plakatov, deljenje letakov in odpiranje prostora za razpravo.

Zvečer: Plakaterske akcije.


GENERALNI MITING

Petek, 16. november

Ob 19:00: v Infoshopu na Metelkovi bo potekalo generalno srečanje Avtonomnega bloka - še enkrat predstavimo načrte za sobotno manifestacijo ter dorečemo logistične, tehnične in vsebinske stvari. Sestanek bo javen in odprt za vse - zato ste vabljeni vsi zainteresirani in zainteresirane!


NOVE VSEBINE NA SPLETNIKU N17

Na spletno stran Avtonomnega blok: n17-n17.blogpot.com, so bile dodane nove vsebine. Preverite povezave v desnem stranskem meniju strani.

Ni komentarjev: