četrtek, 15. november 2007

VSI NA DEMONSTRACIJE!


17. novembra bomo množično okupirali ljubljanske ulice, ker mislimo, da sedanja situacija in pot, ki je začrtana za prihodnost, ni dobra. Delavske demonstracije za višje plače bodo podprli tako mladi kot stari. Vsi tisti, ki imamo dovolj poniževanja in izkoriščanja!

Vladna in kapitalistična trobila ter njihovi medijski duhovniki nas bi radi prepričali, da živimo sanjsko življenje. A ljudje nismo neumni. Vemo, da se naša situacija ne izboljšuje in vemo, da so perspektive za prihodnost zelo negotove. Tako opevana gospodarska rast ne pomeni zgolj uspehov slovenskega gospodarstva. Pomeni tudi večjo stopnjo izkoriščanja in nadaljnje družbeno razslojevanje.

Na demonstracijah se bo združilo na tisoče delavcev in delavk. Udeležili se jih bomo tudi številni mladi - delavci, dijaki, študenti. Ter tudi številni prekarni delavci, ki nimajo sindikalnih predstavnikov. Tako zaradi podpore zahtevam kot zaradi svojega položaja. Glede na to, da današnja situacija za nobeno od teh skupin ni rožnata ter, da so tudi perspektive teh skupin za prihodnost zelo negotove, smo mnenja, da je skrajni čas za resno in organizirano vključitev teh subjektov v javno razpravo o sedanjih razmerah ter prihodnosti.

Študentsko gibanje Avtonomna tribuna je zato podalo pobudo za formacijo Avtonomnega bloka na delavskih demonstracijah, ki bo združil mlade in nekoliko manj mlade iz različnih zgodb: študente, dijake, brezposelne, prekarne in migrantske delavce ter mnoge druge. Na ta način bomo lahko jasno izrazili naše poglede, nagovorili ljudske množice s širšimi tematikami in se tako najbolj resno odzvali pozivu sindikatov, podprli njihove zahteve in s svojo vsebino obogatili shod.


PRIDRUŽITE SE AVTONOMNEMU BLOKU!

Dobimo se ob 9:30 na Trgu OF (pri konju nasproti Železniške postaje)!

Ob 10:30 se pridružimo delavskim demonstracijam na Dunajski cesti.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

ENGLISH VERSION PLEASE??????

Anonimni pravi ...

Pozdravljeni! Končno smo spoznali, da se morajo združiti tako študentje kot delavci in ostali državljani, če hočemo doseči tiste pravice, ki so osnova za kolikor-toliko humano družbo (glede sociale - enakopravnosti do dostopa študija, do pravice do dela, zdravstva.....kot tudi spolne enakopravnosti. Ob komentarju neimenovanega, da želi angleški prevod, pa samo to: prav je, da človek obvlada tuje jezike, prav pa je tudi, da začnemo spoštovati svojega....saj bomo kmalu morali zahtevati(v lastni deželi): Prosim za prevod v slovenski jezik?!!!
Pozdrav vsem in pogumno zahtevajte človeku dostojno življenje!!!!
Sem ženska, mati, s 30-letno delovno dobo, nekaj let brezposelna, in še vedno brcam!!!
Stanka